Yalnız Mesajı Göster

Kabaklı Tart Tarifi Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Tart Tarifi Tatlı Tarifi








KABAKLI TART

Malzemeler;

Tart hamuru için;

# 2 su bardağı un
# 125 gr tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış
# 3 yemek kaşığı yoğurt
# 1 paket kabartma tozu
# Tuz
# 1 yumurta

Harcı için;

# 1 büyük kabak
# 3-4 sap pırasa
# 1 orta boy domates veya 4-5 tane kiraz domates
# 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
# 1 paket krema
# 3-4 diş sarımsak
# 1/2 çay bardağı zeytinyağı
# Dereotu
# Tuz
# Karabiber

Hazırlanışı;

1 Hamur malzemelerini yoğurun Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz Hamuru toparlamak için elinize biraz un serpip hamuru toparlayın
2 Bu hamurdan 6 küçük tart ve 20cmlik kelepçeli kalıpta bir büyük tart çıktı
3 Kalıpları yumuşamış tereyağıyla yağlayın
4 Hamurdan cevizden biraz büyük 6 parça alıp merdaneyle biraz açtım Tereyağıyla yağlanmış tart kalıplarıma hamuru güzelce yerleştirdim Kenarlarındaki dilimlere iyice oturmasını sağladım Eğer isterseniz siz 25 cmlik bir kalıba bütün hamuru döşeyebilirsiniz Kalan hamuru da 20 cmlik kelepçeli kalıbıma kenarlarını 3 cm yükselterek döşedim

Harç;

5 Kabakları ve pırasaları ayrı bir şekilde ince halkalar halinde doğrayın Domatesleri kabuklarını soyduktan sonra halka halka dilimleyin
6 Tavaya zeytinyağını koyup pırasaları yumuşayıncaya kadar kavurun
7 Pırasaları ayrı bir yere alın
8 Kabakları yumuşayıncaya kadar soteleyin

9 Kalıplara döşenmiş hamurun üzerine önce biraz pırasa, üstüne kabak en üstede ince bir dilim domates yerleştirin Doğranmış dereotunu sebzelerin üzerine serpin
10 Malzemeleri yerleştirdikten sonra üzerlerine tuz ve karabiber serpin
11 Önce kremayı ardından da rendelenmiş kaşar peynirini dökün Peynirler kızarıncaya kadar 200 derece ısıtılmış fırında pişirin
12 Piştikten sonra eğer küçük tart kalıpları kullandıysanız kenarlarını bıçakla hafifçe oynattıktan sonra rahatça çıkarabilirsiniz Sıcak olarak servis yapın








Alıntı Yaparak Cevapla