Konu
:
Pekmezli Su Muhallebisi Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pekmezli Su Muhallebisi Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pekmezli Su Muhallebisi Tatlı Tarifi
Pekmezli Su Muhallebisi
4 su bardağı yağsız
süt
,
yarım su bardağından biraz fazla pekmez,
3 çorba kaşığı nişasta,
2 adet damla sakızı
Süslemek için
kivi
Bir tencerenin içinde,
süt
ün yarısını kaynatın
Süt kaynayınca içine pekmezi ilave edin
iyice karıştırın
Pekmezi
süt
e yedirin
Damla sakızını da tencereye ilave edin
Nişastayı kalan
süt
le sulandırıp, tencereye ekleyin
Karışım koyu bir kıvam alıncaya dek, birkaç dakika daha kaynatıp, ocaktan alın
Muhallebiyi güveçlere doldurup, üzerini süsleyerek servis yapın
Not: Dilerseniz muhallebiyi 200 derecelik fırına sürüp, 10 dakika pişirin
Böylece hem göze daha hoş gözükecek hem de daha leziz olacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul