Yalnız Mesajı Göster

Pekmezli Su Muhallebisi Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Su Muhallebisi Tatlı Tarifi




Pekmezli Su Muhallebisi

4 su bardağı yağsız süt,
yarım su bardağından biraz fazla pekmez,
3 çorba kaşığı nişasta,
2 adet damla sakızı
Süslemek için kivi

Bir tencerenin içinde, sütün yarısını kaynatın Süt kaynayınca içine pekmezi ilave edin iyice karıştırın Pekmezi süte yedirin Damla sakızını da tencereye ilave edin
Nişastayı kalan sütle sulandırıp, tencereye ekleyin Karışım koyu bir kıvam alıncaya dek, birkaç dakika daha kaynatıp, ocaktan alın
Muhallebiyi güveçlere doldurup, üzerini süsleyerek servis yapın

Not: Dilerseniz muhallebiyi 200 derecelik fırına sürüp, 10 dakika pişirin Böylece hem göze daha hoş gözükecek hem de daha leziz olacaktır


Alıntı Yaparak Cevapla