Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Tart Tarifi Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Tart Tarifi Tatlı Tarifi








Malzemeler;

Hamuru;

# 250 gr tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış, küçük parçalara kesilmiş
# 1/2 çay bardağı sıvı yağ
# 1+1/2 çay bardağı yoğurt
# 1 paket kabartma tozu
# 2 fincan pudra şekeri
# 400 gr un (yaklaşık çünkü her hamur değişik olabiliyor siz yine de yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun)
# 1 tatlı kaşığı zencefil
# 1+1/2 tatlı kaşığı tarçın

Meyve harcı;

# 4 elma, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış, dilimlenmiş
# 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
# 2 yemek kaşığı tereyağı
# 5-6 yemek kaşığı toz şeker (damak tadınıza ve elmanın şekerine göre daha az veya fazla koyabilirsiniz)

# Üzerine serpmek için bolca pudra şekeri



Hazırlanışı;

Hamur;

1 Tereyağını, sıvıyağı, yoğurdu, zencefili, tarçını, kabartma tozunu, pudra şekerini ve unun bir kısmını bir kaba koyun ve yoğurmaya başlayın
2 Tereyağı diğer malzemelerle bütünleşmeye başlayınca unun geri kalanını bir yandan yoğurarak yavaş yavaş ekleyin Yumuşak şekil alabilir yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz
3 Hamuru strece sarıp veya bir poşete koyup buzdolabında yarım saat bekletin

Meyve Harcı;

4 Bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını koyup orta ateşte erimesini bekleyin
5 Dilimlenmiş elmaları bir kasede toz şeker ve portakal kabuğu rendesiyle karıştırın Tereyağı eriyince içine elmaları şekeri ve portakal kabuğu rendesiyle beraber atın ve yumuşayana kadar kavurun
6 Ocağın altını kapatın ve elmaları soğuması için bir köşeye alın

7 25 cm'lik kelepçeli bir kalıbı veya tart kalıbını yumuşamış tereyağıyla yağlayıp bir kenara koyun
8 Hamuru dolaptan alın ve bir parçası yarıdan fazla olacak şekilde iki parçaya bölün Fazla olan parçayı bir merdaneyle hamur tahtasının üzerinde kalıbın tabanını kaplayacak şekilde açın
9 Ben kelepçeli kalıb tabanını aldım hamurun üzerine koyup fazla kısmını bıçakla kestim Sonra tam ölçüdeki hamuru kalıbın içine yerleştirdim
10 Kesince çıkan fazlalıkları diğer hamura ekleyin ve hamurdan büyük bir parça alın Elinizle şekil vererek parmak kalınlığında uzun çubuklar yapın Ben 6 tane yaklaşık 15cm uzunluğunda çubuklar yaptım ve ikili saç örgüsü şekli verip kalıptaki hamurun kenarlarına yerleştirdim Örgüleri bastırıp şeklini bozmanıza gerek yok pişerken bütünleşiyorlar
11 Soğumuş elmaları hamura örgülerin üstüne bulaşmayacak şekilde yayın
12 Kalan hamuru 1/2 cm kalınlığında açıp kalıpla parçalar keserek elmaların üzerine istediğiniz gibi yerleştirin
13 180 C derece ısıtılmış fırında pembeleşene ladar pişirin
14 İyice soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpin








Alıntı Yaparak Cevapla