Konu
:
Afyon Usulü Cevizli Kesme Baklava Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Afyon Usulü Cevizli Kesme Baklava Nasıl Yapılır
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Afyon Usulü Cevizli Kesme Baklava Nasıl Yapılır
Afyon usulü Cevizli Kesme Baklava nasıl yapılır
Malzemeler
2 su bardağı süt
2 su bardağı soğuk su
1 çay bardağı yoğurt
1 paket eritilmiş margarin
2 su bardağı sıvı yağalabildiği kadar un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
2 litre su
3 kg
toz şeker
Nohut tanesi kadar limon tuzu
Tarifi
Bir kaba süt, soğuk su, yoğurt, eritilmiş margarin konur
Un katılır
Kulak memesi yumaşaklığında hamur yoğrulur
Yoğrulan hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır
Parçalar oklava ile ince ve büyük yufkalar şeklinde açılır
Açılan yufkalar biraz bekletilir
Bekletilen yufkaların yarısı yağlanmış baklava tepsisine üst üste konarak döşenir
Üzerine ceviz ekilir
Kalan yufkalar da bunun üzerine yerleştirilir
Baklava şeklinde kesildikten sonra üzerine kızdırılmış sıvı yağ dökülür, fırında pişirilir
Bir tencereye su ve şeker konur
Limon tuzu katılır
15 dk şerbet kaynatılır
Soğutulmuş şerbet fırından yeni çıkmış olan baklavanın üzerine dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul