Yalnız Mesajı Göster

Afyon Usulü Cevizli Kesme Baklava Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afyon Usulü Cevizli Kesme Baklava Nasıl Yapılır




Afyon usulü Cevizli Kesme Baklava nasıl yapılır



Malzemeler

2 su bardağı süt

2 su bardağı soğuk su

1 çay bardağı yoğurt

1 paket eritilmiş margarin

2 su bardağı sıvı yağalabildiği kadar un

1 su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler

2 litre su

3 kg toz şeker

Nohut tanesi kadar limon tuzu

Tarifi

Bir kaba süt, soğuk su, yoğurt, eritilmiş margarin konur

Un katılır

Kulak memesi yumaşaklığında hamur yoğrulur

Yoğrulan hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır

Parçalar oklava ile ince ve büyük yufkalar şeklinde açılır

Açılan yufkalar biraz bekletilir

Bekletilen yufkaların yarısı yağlanmış baklava tepsisine üst üste konarak döşenir

Üzerine ceviz ekilir

Kalan yufkalar da bunun üzerine yerleştirilir

Baklava şeklinde kesildikten sonra üzerine kızdırılmış sıvı yağ dökülür, fırında pişirilir

Bir tencereye su ve şeker konur

Limon tuzu katılır

15 dk şerbet kaynatılır

Soğutulmuş şerbet fırından yeni çıkmış olan baklavanın üzerine dökülür



Alıntı Yaparak Cevapla