Konu
:
Limonlu &Amp; Fıstıklı Biscotti Tarifi Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu &Amp; Fıstıklı Biscotti Tarifi Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu &Amp; Fıstıklı Biscotti Tarifi Tatlı Tarifi
Malzemeler;
# 1 + 3/4 bardak organik tam buğday unu
# 1/2 tatlı kaşığı karbonat
# 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
# 1/8 tatlı kaşığı tuz
# 1/2 tatlı kaşığı mahlep
# 1 paket şekerli vanilin
# 8 yemek kaşığı tereyağı, oda sıcaklığında
# 1 bardak ince çekilmiş toz şeker (Bunun için normal toz şekeri robotta veya blenderda bir kaç dakika çektim
Ne pudra şekeri kadar ince ne de toz şeker kadar kalın oluyor
)
# 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi (İsterseniz portakal kabuğu rendesi de olabilir)
# 5 tatlı kaşığı limon suyu (yaklaşık yarım limon)
# 2 yumurta
# 1/2 su bardağı toz fıstık bence çekilmemiş fıstıkla daha güzel olur onun için 1 bardak kabuklu (zarlı) fıstık
Hazırlanışı;
1
Un, karbonat, kabartma tozu, tuz, mahlep ve vanilyayı beraberce bir kaba eleyin ve bir kenara koyun
2
Tereyağı, limon kabuğu ve şekeri kremamsı olana kadar elektrik mikserinin en yüksek derecesinde çırpın
Çırparak tek tek yumurtaları ekleyin pürüzsüz olana kadar çırpın
Limon suyunu ve fıstıkları ekleyin tekrar çırpın ve unlu karışımın hepsini de ekleyip mikserle düşük hızda çırparak hamur haline getirin
Hamur kabının üzerini kapatarak buzlukta yarım saat veya buzdolabında 1 saat kadar bekletin
3
Fırını 170C ısıtın
Tepsiye pişirme kağıdı serip yağlayın ve biraz un serpin
4
Vakit dolunca, hamuru bir spatulayla kaptan çıkartın zaten tek parça halinde geldiğini görüceksiniz
Tezgahı ve elinizi biraz unlayın
Hamuru iki parçaya bölün ve 4 cm çapında iki rulo yapın
Ruloları Tepsiye 10 cm uzaklıkta yerleştirin (Çok yayılıyorlar bu tavsiyeme mutlaka uyun)
Benim rulolarımdan biri daha uzun oldu sanırım eşit bölememişim bu yüzden ikiye böldüm ve üç rulo halinde piştiler
Tepsiyi fırına yerleştirin ve yaklaşık 30 dk hafifçe kızarana kadar pişirin
5
Rulolar kızardıktan sonra tepsiyi fırından çıkarın ama fırını kapatmayın
5 - 10 dk kadar biraz soğumasını bekleyin
İnce ve keskin bir bıçakla ruloları 1 cm kalınlığında diyagonal (verev) olarak dilimleyin ve dilimleri kesilen kısım üste gelicek şekilde tepsiye dizin
Tekrar fırına yerleştirip 10 - 15 dk daha biraz kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkarıp biraz soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz veya isterseniz hava geçirmeyen bir kapta 2 hafta kadar oda sıcaklığında bayatlamadan saklayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul