Baklava Tarifi Tatlı Tarifi
Malzemeler:
1 kg baklavalık yufka
350-400 gr dövülmüş ceviz
350 gr tereyağı (eritilmiş ve sıcak) veya yarısı tereyağ yarısı çiçek yağı
2 kg şeker
1,5 lt su
yarım limon suyu
Yapılışı:
Yufkalar fırın tepsine yayılıp aralarına ceviz içi serpiştirir yufkalar bitinceye kadar işleme devam edilir Daha sonra baklava şeklinde dilimlenir Üzerine sıcak yağ dökülür Önceden ısıtılmış (175 derece) fırında kızarıncaya kadar pişirilir Ve soğumaya bırakılır
Şeker ve su kaynatılarak şerbet hazırlanır Yarım limon suyu ilave edilir Soğuyan yufkalara sıcak şerbet tepsinin kenerlarından ortasına doğru dökülür
Afiyet olsun
|