Konu
:
Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır , Tulumba Tatlısı Malzemeleri
Yalnız Mesajı Göster
Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır , Tulumba Tatlısı Malzemeleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır , Tulumba Tatlısı Malzemeleri
Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır , Tulumba Tatlısı malzemeleri
Malzemeler
-100 gr margarin veya tereyağı
-1
5 su bardağı un
-4 adet yumurta
-1 kaşık şeker, 1 tutam tuz
Şerbeti için:
-750 gr şeker
-3 su bardağı su, yarım limon
Hazırlanışı
Önce bir tencereye şekerimizi ve suyumuzu koyup kaynatıyoruz, şerbetimiz kıvamını alınca içine limonumuzu sıkıp soğumaya bırakıyoruz
Ayrı bir tencereye 100 gr margarinimizi ve 1
5 su bardağı suyumuzu, şekerimizi ve tuzumuzu koyup ocakta kaynatıyoruz daha sonra unumuzu ilave edip hızlı bir şekilde karıştırarak hamurumuzu elde ediyoruz
Ocakta 10-15 dakika pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz
Hamurumuz soğuyunca yumurtalarımızı kırıp karıştırıyoruz yalnız yumurtaları kırdıktan sonra hamurun kıvamı dağınık bir hamur halini alıyor, 10 dakika çırpmaya devam ettiğinizde hamurunuz kıvamını alacaktır
Daha sonra hamurumuzu varsa tulumba tatlısı kalıbına doldurun bende yoktu ben krem şanti sıkma kalıbımı kullandım ucuna tırtıklı uç takmayı unutmayın
Derin bir tencere ya da tavaya bolca sıvı yağ koyup içine küçük boyda hamurları sıkın, ben bir kısmını halka şeklinde sıkıp yaptım
En önemli nokta yağın soğuk olması gerekiyor
Çok fazla hamur sıkmayın sıkışık olmasın çünkü kabarıyorlar daha sonra ocağa koyup kızartın kızaran hamurları yağın içinden alıp hemen soğuk şerbet tenceresinin içine atın, şerbetini çeken tatlılarınızı bir tabağa alın ve kalan hamuru yağımız soğuduktan sonra ya da iki ayrı tavada da yapabilirsiniz
Yağın soğumasını beklemek istemiyorsanız
Tulumba tatlılarımız soğuyunca servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul