10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayrama Özel Baklava Tarifleri
Bayrama Özel Baklava Tarifleri
Burma Baklava Tarifi Resimli
Şirin Baklava Tarifi,Bayrama özel ev baklavası tarifi
Bayrama Özel Baklava Tarifleri Resimli
Burma Baklava:
150gr tereyağı, erimiş
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
1 paket karbonat
1,5 su bardağı ılık süt
aldığı kadar (yaklaşık 1kg) un
açmak için:
2 yemek kaşığı un
•300gr nişasta
içi:
500gr ceviz içi, ince dövülmüş
şerbeti:
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
ayrıca:
200gr tereyağı
Hazırlanması:
1 Servisten bir gün önce hamur malzemelerini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin 10-15 dakika dinlendirin
2 Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın Bezeleri un+nişasta karışımıyla mümkün olduğunca ince açın Yufkanın üçte birini içe doğru katlayın Üzerine bolca ceviz serpin Katlanmayan kenardan başlayarak oklavaya sarın
3 Elinizle iki ucundan büzerek tepsiye yerleştirin Bu şekilde mümkünse buzdolabında 1 gece bekletin
4 Ertesi gün şerbeti hazırlayın, kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kaynatın, yarım limonu sıkıp ocağı kapatın
5 200gr tereyağını eritin Üzerinde biriken köpükleri alın Kızgın yağı baklavanın her tarafına değecek şekilde kaşıkla dökün Dibinde biriken süt kısmını dökmemeye çalışın, yoksa üzerinde siyah siyah lekeler oluşur Bıçağın ucuyla çok fazla ezmeden istediğiniz büyüklükte kesin
6 190C fırında iyice kızarana kadar pişirin Fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin Soğuk şerbeti üzerine dökün
BAYRAMA ÖZEL EV BAKLAVASI

Malzemeler:
2 yumurta
1 çaybardağı sıvıyağ
1çaybardağı süt
2 kaşık sirke
4 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
Açmak için
nişasta
İçi için,
ceviz veya fındık
Üstüne
200 gr eritilmiş kızgın tereyağı
Şerbet için
4 bardak şeker
3bardak su
1/2 limon suyu
Yumurta,yağ,süt,sirke,kabartma tozu ve un karıştırılarak hamur yapılır,hamurun yumuşaklğı cok önemli,kulak memesi yumuşaklığında olacak o yüzden unu yavaş yavaş ekleyin,biraz az veya çok olabilir Hamuru yoğurduktan sonra bir süre bekletin
Daha sonra hamurdan yaklaşık 40 kadar ceviz büyüklügünde yuvarlaklar koparın,bu yuvarlakları tabak büyüklüğünde tek tek açın,aralarına nişasta serpin ve 5 adet kadarını üstüste koyarak büyük bir yufka açın (Yufkaları tek tek açarsanız daha güzel olur)
Yufkanın üzerine ceviz veya fındık serperek oklavaya sarın ve büzerek çıkartın,tepsiye dizin,bütün hamurlar bittikten sonra en üste kızdırılmış tereyağı dökün,kızgın fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin
Fırından çıkan baklava iyice soğuyunca üzerine 4 bardak şeker 3 bardak su,yarım limon suyu ile yaptğınız şerbeti ılıkken dökün 
ŞİRİN BAKLAVA

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
un
kırılmış ceviz ya da fındık
200 gr margarin
nişasta
şerbeti için;
4 bardak şeker
5 bardak su
bir kaç damla limon suyu
Hazırlanışı;
Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz
Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun
10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin ve aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin
Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine heryerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün Artık fırına koyabilirsiniz
Şerbetin yapılışı; 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra alın şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın
Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün
|
|
|