İncir Reçeli Yapılışı
İncir reçeli Yapılışı
Gerekli malzemeler
1 kilogram incir
1 kilogram toz şeker
6 tane karanfil
1 çorba kaşığı limon suyu
4 su bardağı su
Gül Reçeli, Çilek reçeli,
Yapılışı:
1- incirleri soyun ve genişçe bir tencerenin içine koyup, bir miktar su ile 20 dakika kaynatın
2- haşlanmış olan incirlerin suyunu süzün
3- Tencerenin içine 4 su bardağı suyu koyun ve içine bir kilogram toz şeker ile karanfilleri tencereye alın Ocağın altını açıp sık sık karıştırarak şekerler eriyene kadar karıştırın
4- Şerbetinizin kıvamını alınca üzerine incirleri ekleyin ve karıştırın
5- Kaynamaya başladığında ve limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın
6- İncir reçelinizi kavanozlara paylaştırarak dökün ve soğuyunca kapaklarınıı sıkıca kapatın
Afiyet olsun
|