Yalnız Mesajı Göster

Tahinli Muhallebi Malzemeleri , Tahinli Muhallebi Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahinli Muhallebi Malzemeleri , Tahinli Muhallebi Nasıl Yapılır




Tahinli Muhallebi malzemeleri , Tahinli Muhallebi nasıl yapılır

Tahinli Muhallebi için Malzemeler;

Muhallebisi için

750 ml süt

3/4 su bardağı şeker

1 paket vanilya

Yarım su bardağı un

Üzeri için

150g tahin

1,5 çay bardağı süt

Yarım çay bardağı pudra şekeri

Susam

Tahinli Muhallebinin Hazırlanışı;

İlk olarak tahin, pudra şekeri ve 1,5 çay bardağı sütü bir kapta karışım pürüzsüz oluncaya kadar mikser ile çırpın ve 1saat dinlenmesi içiz buzdolabına kaldırın

Tahinli karışımın dinlendirilmesinden sonra muhallebiyi hazırlamaya başlayabiliriz Bir tencereye 750 ml sütü boşaltın, unu ve şekeri ekleyerek mikser yardımı ile iyice çırpın un topakları kalmasın Daha sonra orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin

Muhallebiyi ısıya dayanıklı kaselere üzerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde dağıtın Muhallebinin üzerine buzdolabında bekletmiş olduğumuz tahinli sütlü karışımı dikkatlice dağıtın (Karışım katı olduğu için üzeri biraz pürüzlü kalabilir pişerken düzelecektir)

En üste de susam serperek derince bir tepsiye kaselerinizi yerleştirin Tepsinin içini kaselerin yarısına gelecek şekilde su ile doldurun 190 derecede ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirin Yaklaşık 15-20 dakika sürüyor ancak yine de sık sık kontrol etmeyi ihmal etmeyin



Alıntı Yaparak Cevapla