Konu
:
Tahinli Muhallebi Malzemeleri , Tahinli Muhallebi Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Tahinli Muhallebi Malzemeleri , Tahinli Muhallebi Nasıl Yapılır
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahinli Muhallebi Malzemeleri , Tahinli Muhallebi Nasıl Yapılır
Tahinli Muhallebi malzemeleri , Tahinli Muhallebi nasıl yapılır
Tahinli Muhallebi için Malzemeler;
Muhallebisi için
750 ml süt
3/4 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım su bardağı un
Üzeri için
150g tahin
1,5 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Susam
Tahinli Muhallebinin Hazırlanışı;
İlk olarak tahin, pudra şekeri ve 1,5 çay bardağı sütü bir kapta karışım pürüzsüz oluncaya kadar mikser ile çırpın ve 1saat dinlenmesi içiz buzdolabına kaldırın
Tahinli karışımın dinlendirilmesinden sonra muhallebiyi hazırlamaya başlayabiliriz
Bir tencereye 750 ml sütü boşaltın, unu ve şekeri ekleyerek mikser yardımı ile iyice çırpın un topakları kalmasın
Daha sonra orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin
Muhallebiyi ısıya dayanıklı kaselere üzerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde dağıtın
Muhallebinin üzerine buzdolabında bekletmiş olduğumuz tahinli sütlü karışımı dikkatlice dağıtın (Karışım katı olduğu için üzeri biraz pürüzlü kalabilir pişerken düzelecektir)
En üste de susam serperek derince bir tepsiye kaselerinizi yerleştirin
Tepsinin içini kaselerin yarısına gelecek şekilde su ile doldurun
190 derecede ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirin
Yaklaşık 15-20 dakika sürüyor ancak yine de sık sık kontrol etmeyi ihmal etmeyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul