Konu
:
Şerbetli Tatlılar Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şerbetli Tatlılar Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Şerbetli Tatlılar Tatlı Tarifi
BAKLAVA
Malzemeler
500 gram hazır baklavalık yufka
200 gram erimiş sogumuş tereyağı
1 su bardağı kıyılmış ceviz veya fındık
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
Kare veya dikdörtgen fırın kabınıza 1 kat yufka koyun
Üzerine tereyağı sürün ve 2
kat yufkayı yerleştirin
Yufkaları bu şekilde dizmeye devam edin
Tam ara kata geldiğinizde fındık veya ceviz kırığını dökün
Tekrar yufkaları aynı şekilde dizmeye devam edin ve bitirin
Yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin ve 160 derecede güzelce kızarana kadar pişirin
Bu esnada şerbetinizi kaynatın
3 su bardagi su ve sekeri kaynatin, Şerbet kaynayınca içine limon suyu ilave edip kısık ateşde 10 dakika daha kaynatın
Şerbet ve baklava ılık iken şerbeti baklavaya dökün
Şerbetini tamamen içdikten sonra baklavanız hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul