Konu
:
Şerbetli Tatlılar Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şerbetli Tatlılar Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Şerbetli Tatlılar Tatlı Tarifi
Güllaç
malzemeler:
10-11 güllaç yufkası
2,5 lt süt
750g toz şeker
1 paket şekerli vanilin
nar taneleri
dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
hazırlanması:
1
süt ve şekeri kaynatın
vanilini ekleyip ılıtın
bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin
üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin
diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin
bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın
kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün
(süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin
2
servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul