Yalnız Mesajı Göster

Potakal Şurubu

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Potakal Şurubu




MALZEMELER
1 kg toz şeker
6 adet portakal
25 su bardağı su
4 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Portakalı bol suda iyice yıkayıp, kabuklarını soyun Ufak ufak doğrayıp, çekirdeklerini ayıklayın ve cam bir kap içine koyun Üzerine toz şekeri dökün, macun kıvamına gelinceye ve şekerler tamamen eriyinceye dek ezin Limon suyunu portakalların dökün ve portakal parçalarını ezmeye devam edin Portakallar iyice ezilip hamur haline geldiklerinde 25 su bardağı su katıp, iyice kanştırın ve süzgeçten geçirip şurubunu süzün Elde ettiğiniz şurubu bir şişeye boşaltın Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın



Alıntı Yaparak Cevapla