Konu
:
Potakal Şurubu
Yalnız Mesajı Göster
Potakal Şurubu
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Potakal Şurubu
MALZEMELER
1 kg toz şeker
6 adet portakal
2
5 su bardağı su
4 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Portakalı bol suda iyice yıkayıp, kabuklarını soyun
Ufak ufak doğrayıp, çekirdeklerini ayıklayın ve cam bir kap içine koyun
Üzerine toz şekeri dökün, macun kıvamına gelinceye ve şekerler tamamen eriyinceye dek ezin
Limon suyunu portakalların dökün ve portakal parçalarını ezmeye devam edin
Portakallar iyice ezilip hamur haline geldiklerinde 2
5 su bardağı su katıp, iyice kanştırın ve süzgeçten geçirip şurubunu süzün
Elde ettiğiniz şurubu bir şişeye boşaltın
Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul