Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Rulo Pastası Tarifi Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Rulo Pastası Tarifi Tatlı Tarifi








Malzemeler;

# 250 gr tereyağı veya margarin
# 1 çay bardağı sıvı yağ
# 2 yemek kaşığı yoğurt
# 2 çay bardağı pudra şekeri
# 1 paket kabartma tozu
# Alabildiği kadar un

İçi için;

# 3 adet golden elma
# 1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz
# 1 çay bardağı toz şeker
# 2 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı;

1 Oda ısısında yumuşamış yağın üzerine sıvıyağı, şekeri, yoğurdu koyup elinizle yağı yoğurun
2 Unu, kabartma tozunu ilave edip yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın, üzerini örtüp serin bir yerde dinlenmeye bırakın
3 Diğer tarafta elmaları soyup, rendeleyin ve üzerine şekeri, tarçını, cevizi ilave edip, ocakta suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın
4 Hamuru 5 eşit parçaya bölün, merdaneyle yuvarlak yemek tabağı büyüklüğünde açın 8 parçaya varsa ruletle yoksa bıçakla kesin, geniş tarafına elmalı içten koyup sigara böreği gibi içe doğru yuvarlayın
5 Orta hararetli fırında pişirilir, biraz ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin




Alıntı Yaparak Cevapla