Konu
:
Evde Dondurma Nasıl Yapılır , Dondurma Malzemeleri
Yalnız Mesajı Göster
Evde Dondurma Nasıl Yapılır , Dondurma Malzemeleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Evde Dondurma Nasıl Yapılır , Dondurma Malzemeleri
Evde Dondurma nasıl yapılır , Dondurma Malzemeleri
Evinizde kendinizin hazırladığı ve içerisinde ne olduğunu bildiğiniz dondurmanın tarifi
Dondurmanın Malzemeleri
1 su bardağı toz şeker
200 gram süt kreması
3 yumurta sarısı
3 çay kaşığı vanilya
2 su bardağı inek sütü
Dondurmanın Hazırlanışı
Dondurma yapımına ilk olarak sütü pişirerek başlayın ve bu işlem içinde mümkünse çelik bir tencere kullanın
Çelik tencerenizin içerisinde 2 su bardağı inek sütünü dökün ve 3 çorba kaşığı vanilyayı ekledikten sonra iyice karıştırın
Tüm vanilya homojen bir biçimde sütün içerisine karıştıktan sonra tencerenizin altını yakın ve süt kaynayana dek karıştırarak kaynatın
Vanilyalı sütünüz kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 1-2 dakika kısık ateşte karıştırmaya ara vermeden pişirme işlemine devam edin
Sütünüzü 1-2 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ve tencereyi mermer üzerine alarak soğumaya bırakın
Yaklaşık olarak 15-20 dakika soğuyan sütünüzü, tel süzgeçten geçirerek derince bir kasenin içine boşaltın
Sütünüzün yeteri oranda soğuduğunu anlamak için içerisine parmağınızı batırın ve eğer parmağınız sıcaklığa dayanabiliyorsa sütünüz yumurta işlemi için hazır demektir
“Ayrı bir kasenin içine” 3 adet yumurtanın sarısını ve 1 su bardağı toz şekeri ilave edin ve içine 1 çay bardağı ılık süt dökün
Bu karışımı yüksek devirdeki mikserle iyice karıştırın ve tüm malzeme tamamen birbirine karıştıktan sonra ılık süte azar azar ekleyin
Bu aşamadan sonra dondurmanızı “benmari usulü” pişirmeye başlayacaksınız
Su dolu bir tencerenin içine oturttuğunuz tencerenizi kısık ateşte krema kıvamı alıncaya dek sürekli karıştırarak pişirin
Sütün kaynamadan çok hafif ateşte kıvam alması gerektiğini unutmayın ve sürekli olarak karıştırmaya devam ederek 15 dakika kadar pişirin
Son olarak mikserle çırptığınız süt kremasını da azar azar krema kıvamı alan sütünüze karıştırarak dökün ve tüm karışım oda sıcaklığına gelene kadar bekletin
Dondurmanızın üzerinin kaymak tutmaması için soğuma sürecinde arada karıştırmayı ihmal etmeyin
Dondurma oda sıcaklığına geldiğinde üzerini streç film ile kapatın ve derin dondurucuya kaldırın
Bu aşamadan sonra her yarım saatte bir dondurmanızı derin dondurucudan çıkartarak mikser ile karıştırın
Birkaç saat içerisinde dondurmanız kıvam alacak ve tüketim için hazır hale gelecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul