Yalnız Mesajı Göster

Reçelli Milföyler Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçelli Milföyler Tatlı Tarifi




PSİ TURTASI Malzemeler

TART HAMURU İÇİN

2 su bardağı un

Yarım su bardağı

pudra şekeri

250 gr tereyağı

ÜZERİ İÇİN

100 gr tereyağı

Çeyrek bardak toz şeker

1 çorba kaşığı süt

1 çorba kaşığı vanilya

5 1 su bardağı iri kırılmış fındık

1 su bardağı doğranmış kiraz şekerlemesi

TEPSİ TURTASI TARİFİBir sos pişirme tenceresine iç malzemesini koyarak 5 dakika pişirin Malzemeyi tart hamurunun üzerine orantılı serin Fırında 20 dakika tart pişinceye kadar tutun Fırınınızı 200 °C ısıtın 18x28 cm ebatlanndaki bir fırın tepsisinin altına, yağlı kağıdı iki ucu dışarıda kalacak şekilde düzgün olarak serin Hamur için malzemeyi bir kapta yoğurun, buzdolabında 15 dakika dinlendirin Bir merdane yardımıyla hamuru tepsinin büyüklüğünde açarak üzerine serin Yağlı kağıtların ucundan gergin bir şekilde tutarak tartı tepsiden alın 5x5 cm ebatlarında dilimleyerek servis yapın Kiraz şekerlemesini pastanelerden bulabileceğiniz gibi, bu tartı karemelalı cevizle de hazırlayabilirisniz


Alıntı Yaparak Cevapla