Konu
:
Reçelli Milföyler Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Reçelli Milföyler Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Reçelli Milföyler Tatlı Tarifi
PSİ TURTASI Malzemeler
TART HAMURU İÇİN
2 su bardağı un
Yarım su bardağı
pudra şekeri
250 gr tereyağı
ÜZERİ İÇİN
100 gr tereyağı
Çeyrek bardak toz şeker
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı vanilya
5 1 su bardağı iri kırılmış fındık
1 su bardağı doğranmış kiraz şekerlemesi
TEPSİ TURTASI TARİFİBir sos pişirme tenceresine iç malzemesini koyarak 5 dakika pişirin
Malzemeyi tart hamurunun üzerine orantılı serin
Fırında 20 dakika tart pişinceye kadar tutun
Fırınınızı 200 °C ısıtın
18x28 cm ebatlanndaki bir fırın tepsisinin altına, yağlı kağıdı iki ucu dışarıda kalacak şekilde düzgün olarak serin
Hamur için malzemeyi bir kapta yoğurun, buzdolabında 15 dakika dinlendirin
Bir merdane yardımıyla hamuru tepsinin büyüklüğünde açarak üzerine serin
Yağlı kağıtların ucundan gergin bir şekilde tutarak tartı tepsiden alın
5x5 cm ebatlarında dilimleyerek servis yapın
Kiraz şekerlemesini pastanelerden bulabileceğiniz gibi, bu tartı karemelalı cevizle de hazırlayabilirisniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul