Konu
:
Kolay Frambuazlı Ştrudel Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Frambuazlı Ştrudel Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Frambuazlı Ştrudel Tarifi
Kolay Frambuazlı Ştrudel Tarifi
Malzemeler
1 Paket milföy hamuru
1
5 veya 2 Su bardağı haşlanmış kuru kayısı
1 Su bardağı frambuaz (dondurulnuş veya taze olabilir)
1 Adet ekşi elma
1 Çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
3 Tatlı kaşığı pudra şekeri
1 Çorba kaşığı toz şeker
2 Çay kaşığı vanilya
1 Su bardağı süt
Süslemek için :
Kremşanti, frambuaz ve çekilmiş antepfıstığı
Hazırlanışı
Çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş elmaları tozşeker ve bir miktar su ile haşlayın
1 Su bardağı süte bir miktar su ve vanilyayı ekleyerek ince kıydığınız kayısıları haşlayın
(süt ve su karışımı buharlaşacak kadar az olmalıdır)
Süslemek için bir miktar frambuazı ayırdıktan sonra geriye kalanları püre haline getirerek süzgeçten geçirin
Milföy hamurlarını dikdörtgen oluşturacak şekilde uçlarından bastırarak birleştirin
Hamurun üzerine frambuaz püresini, üzerine kıyılmış kayısıları ve en üstüne de dilimlenmiş elmaları yerleştirin
Rulo şeklinde bir ucundan hamuru yuvarlayın ve uç kısımlarını içe katlayın
Orta hararetli fırında üstü kızarana dek pişirin
Fırından çıkardığınız sıcak hamurun üzerine pudra şekeri serpin
Soğuduktan sonra krem şanti, frambuaz ve çekilmiş antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul