Kızarmış Dondurma Tatlı Tarifi
Kızarmış dondurma
MALZEMELER:
Vanilyali Dondurma (Algida MaraS )
Cornflakes
2 yumurta
vanilya
tarcin
YAPILISI:
dondurmayi yumurtadan biraz buyuk toplar seklinde yapin
uzerine kagit pecete konulmus bir tepsiye dizin ve buzlukta 2 saat bekletin
yumurtayı vanilya ile iyice cirpin
Cornflakes'i mutfak robotunda toz haline getirip icine yarim cay kasigi kadar tarcın attın
Buzluktan cıkardiginiz dondurmayi once yumurtaya,sonra cornflakese bulayip tekrar buzluga koyun1 saat kadar sonra ayni islemi tekrarlayin Dondurmanin disi iyice kaplanmis olmali gerekiyorsa bir kere daha yapin Sonra dondurmayi buzlukta bir gun daha tutup,cok kizgin yagda 15-20 saniye kadar kızartıp hemencik servis yapin
not : arzu ederseniz uzerine cukulata sosu doke bilirsiniz yada
krema koya bilirsiniz
|