Konu
:
Elmalı Karlıdağ Pastası Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Karlıdağ Pastası Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Karlıdağ Pastası Tatlı Tarifi
Malzemeler:
çokoprens (kaç tane yapacaksanız, sayı size bağlı )
elma (amasya olursa iyi olur,sayı size bağlı )
sakızlı muhallebi
çukulata sosu
ceviz (dövülmüş )
gıda boyası(istediğiniz renkte )
süt
çukulata sosu
2 yada 3 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı )
Yapılışı :
Elmaları soyduktan sonra içini oyup çekirdeklerini çıkarın
Soyduğunuz elmaları tencerenin içine sıralayalım üzerine şeker,bir çay bardağı kadar su ve az bişey gıda boyası koyup kaynatalım
Bir paket sakızlı muhallebiyi (yada istediğiniz herhangi bir kremayı ) tarife göre pişirin soğumaya bırakın
Bir paket çukulata sosunu tarifine göre hazırlayın
Tepsiye hazırladığınız elma sayısı kadar çokoprensi tek tek sıralayalım,üzerlerine bir bir yemek kaşığı süt koyun
Çokopreslerin üzerine pişirdiğiniz elmaları oturtalım,içne dövülmüş cevizleri (fındıkda olabilir evde ne varsa ) koyun
Elmaların üzerine hazırlayıp soğuttuğunuz muhallebiyi dökün
Muhallebilerin üzerinede hazırladığınız çukulata sosundan bir kaşık döküyorsunuz
Elmaların her tarafını çukulta sosuyla kaplamayınki kar yağmış gibi olsun
Hazırladıktan sonra dolaba koyup soğutulur
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul