Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Karlıdağ Pastası Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Karlıdağ Pastası Tatlı Tarifi






Malzemeler:
çokoprens (kaç tane yapacaksanız, sayı size bağlı )
elma (amasya olursa iyi olur,sayı size bağlı )
sakızlı muhallebi
çukulata sosu
ceviz (dövülmüş )
gıda boyası(istediğiniz renkte )
süt
çukulata sosu
2 yada 3 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı )

Yapılışı :

Elmaları soyduktan sonra içini oyup çekirdeklerini çıkarınSoyduğunuz elmaları tencerenin içine sıralayalım üzerine şeker,bir çay bardağı kadar su ve az bişey gıda boyası koyup kaynatalımBir paket sakızlı muhallebiyi (yada istediğiniz herhangi bir kremayı ) tarife göre pişirin soğumaya bırakınBir paket çukulata sosunu tarifine göre hazırlayınTepsiye hazırladığınız elma sayısı kadar çokoprensi tek tek sıralayalım,üzerlerine bir bir yemek kaşığı süt koyunÇokopreslerin üzerine pişirdiğiniz elmaları oturtalım,içne dövülmüş cevizleri (fındıkda olabilir evde ne varsa ) koyunElmaların üzerine hazırlayıp soğuttuğunuz muhallebiyi dökünMuhallebilerin üzerinede hazırladığınız çukulata sosundan bir kaşık döküyorsunuzElmaların her tarafını çukulta sosuyla kaplamayınki kar yağmış gibi olsunHazırladıktan sonra dolaba koyup soğutulur

afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla