Yalnız Mesajı Göster

Muzlu, Karamelli Çikolatalı Dondurma Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu, Karamelli Çikolatalı Dondurma Tatlı Tarifi




YNİR KREMALI PASTA Malzemeler

7 çorba kaşığı margarin

1 su bardağı toz şeker

3 adet yumurta

2 su bardağı un

1,5 paket kabartma tozu

2 su bardağı nescafeli süt

KREMA İÇİN

500 gr süt

10 çorba kaşığı toz şeker

3 çorba kaşığı buğday nişastası

Yarım kutu labne peyniri

2 çorba kaşığı kakao

PEYNİR KREMALI PASTA TARİFİ

Fırını 180 °C'de ısıtın ve keki önce yüksek, sonra orta en son düşük ısıda 30 dakika pişirin Soğumaya bırakın Sütü, toz şekeri ve nişastayı ateşte sürekli karıştırarak koyu bir krema haline getirin Biraz soğuduktan sonra içine labne peynirini kaüp mikserle iyice çırpın 5 dakika dinlendirin Margarini, toz şekeri ve yumurtaları köpürene dek çırpın Kabartma tozunu katın Unu, topaklanmaması için kanşıma tahta bir kaşıkla yedirerek dökün Kek kalıbını yağlayıp karışımı içine dökün Ve üzerini kağıda kaplayın Keki enlemesine ikiye bölün ve alt kan nescafeli süde iyice ıslatın Kremanın yarısını üzerine yayın ve diğer keki üzerine kapatıp onun da üstünü nescafe ile ıslatın Geri kalan kremayla üzerini kapatın Üzerini kakaoyla süsleyip buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyip, servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla