Konu
:
Muzlu, Karamelli Çikolatalı Dondurma Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Muzlu, Karamelli Çikolatalı Dondurma Tatlı Tarifi
10-15-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Muzlu, Karamelli Çikolatalı Dondurma Tatlı Tarifi
YNİR KREMALI PASTA Malzemeler
7 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
2 su bardağı un
1,5 paket kabartma tozu
2 su bardağı nescafeli süt
KREMA İÇİN
500 gr süt
10 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı buğday nişastası
Yarım kutu labne peyniri
2 çorba kaşığı kakao
PEYNİR KREMALI PASTA TARİFİ
Fırını 180 °C'de ısıtın ve keki önce yüksek, sonra orta en son düşük ısıda 30 dakika pişirin
Soğumaya bırakın
Sütü, toz şekeri ve nişastayı ateşte sürekli karıştırarak koyu bir krema haline getirin
Biraz soğuduktan sonra içine labne peynirini kaüp mikserle iyice çırpın
5 dakika dinlendirin
Margarini, toz şekeri ve yumurtaları köpürene dek çırpın
Kabartma tozunu katın
Unu, topaklanmaması için kanşıma tahta bir kaşıkla yedirerek dökün
Kek kalıbını yağlayıp karışımı içine dökün
Ve üzerini kağıda kaplayın
Keki enlemesine ikiye bölün ve alt kan nescafeli süde iyice ıslatın
Kremanın yarısını üzerine yayın ve diğer keki üzerine kapatıp onun da üstünü nescafe ile ıslatın
Geri kalan kremayla üzerini kapatın
Üzerini kakaoyla süsleyip buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyip, servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul