Yalnız Mesajı Göster

Ay Tatlisi Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ay Tatlisi Tatlı Tarifi








MALZEMELER:
1 çay b yoğurt
1 çay b sıvıyağ
1 çay b su
1 yumurta
yarım p kabartma tozu
3 çorba k sirke
alabildiği kadar un
Arası için:
1 kase ceviz
Üzeri için:
150 gr tereyağı
Şerbeti için:
3,5 su b toz şeker
3 su b su
1 dilim limon suyu
Önce karıştırma kasesine sıvıları yani yoğurdu,
sıvıyağı,suyu,sirkeyi ve yumurtayı alın telle iyice
karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu
ekleyerek baklava hamuru kıvamında bir hamur
hazırlayın hamuru16 bezeye bölüp dinlenmeyi
bırakın bu arada şerbetini kaynatıp soğutun
dinlenen bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp
aralarına nişasta koyarak 8 erli 2 grup olarak
üst üste koyun 8 bezeyi bir defada olabildiğince
ince açın üzerine kıyılmış ceviz veya fındığın yarısını
serpip oklavaya sararak rulo yapın oklavayı içinden
çıkardıktan sonra bir su bardağı yardımıyla ay şeklinde
kesin ikinci 8 bezelik hamura da aynı işlemi yapıp
fırın tepsisine tatlıları dizin üzerine sadece erimiş
tereyağını serpiştirip 180 derecede nar gibi pişirin
ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şurubu
gezdirinnefis bir hamur tatlısı
Oktay ustanın AY tatlısı dediği bu tatlı sofranızda
baş köşede yer alacak



Alıntı Yaparak Cevapla