Yalnız Mesajı Göster

Vezir Parmağı Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vezir Parmağı Nasıl Yapılır




Vezir Parmağı nasıl yapılır Vezir Parmağı tarifi

Malzemeler :

Hamuru için :

500 gr un

3 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

4 adet yumurta

Şerbeti için :

4 su bardağı su

4 su bardağı şeker

Yarım limon suyu

Kızartmak için sıvı yağ

Tarif :

Şerbeti için şekerle suyu kaynatın, limon suyunu ilave edip ve ocaktan indirip soğumaya bırakınız

Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatınız

Unu azar azar ilave edip, tahta kaşıkla karıştırınız

Karışım hamurlaşmaya başladığında yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin ve ocaktan alınız

Hamura parmak şekli verin, kızgın yağa atarak kızartınız

Kızgın yağdan çıkarıp soğuk şerbete atınız

Şerbetini emince çıkartıp servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla