Konu
:
Vezir Parmağı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Vezir Parmağı Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vezir Parmağı Nasıl Yapılır
Vezir Parmağı nasıl yapılır
Vezir Parmağı tarifi
Malzemeler :
Hamuru için :
500 gr un
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
4 adet yumurta
Şerbeti için :
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Kızartmak için sıvı yağ
Tarif :
Şerbeti için şekerle suyu kaynatın, limon suyunu ilave edip ve ocaktan indirip soğumaya bırakınız
Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatınız
Unu azar azar ilave edip, tahta kaşıkla karıştırınız
Karışım hamurlaşmaya başladığında yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin ve ocaktan alınız
Hamura parmak şekli verin, kızgın yağa atarak kızartınız
Kızgın yağdan çıkarıp soğuk şerbete atınız
Şerbetini emince çıkartıp servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul