Yalnız Mesajı Göster

Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri

Eski 10-15-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri




KAYıSı MARMELATı

MALZEMELER

1 kg şeker
1 kg kuru kayısı
1 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI

Kayısıları bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve kayısıların üzerini biraz aşacak kadar kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın
Pişirme işlemi sırasında kayısıları birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin Kayısılar iyice yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden geçirin Elde ettiğinizi kayısı ezmesini, tencereye koyun Şekeri, pişmekte olan ezmeye azar azar ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın
Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın İki dakika sonra tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın

--->: Reçel Ve Marmelatlar frmacil sayfa 2iki --->: Reçel Ve Marmelatlar




Alıntı Yaparak Cevapla