Konu
:
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri
10-15-2012
#
16
Prof. Dr. Sinsi
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri
PORTAKAL MARMELATı
MALZEMELER
su (tarifte belirtilen ölçüde)
toz şeker (tarifte belirtilen ölçüde)
4 adet limon
4 adet portakal
HAZIRLANIŞI
Meyveleri yıkayın, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın
Meyveleri bir kaba, kabuklarını ise su dolu diğer bir kaba koyun
Kabukların acı tatlarını gidermek için, birkaç kez suyunu değiştirerek kaynatın
Kabukları ve meyveleri, ağırlıklarının yaklaşık iki misli ağırlıkta suyun içinde yaklaşık yarım saat pişirin
Pişen meyveleri ve kabuklarını ağırlıklarıyla eşit miktarda şekerle birlikte, onbeş dakika daha, devamlı olarak karıştırarak pişirin
Pişirdiğiniz marmelatı soğutmadan, kuru cam kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul