Konu
:
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri
10-15-2012
#
18
Prof. Dr. Sinsi
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri
PORTAKAL REÇELI 2
MALZEMELER
2-3 adet büyük portakal
1 su bardağı greyfrut suyu
2 adet büyük greyfrut
1 çay kaşığı limon tuzu
2 kg toz şeker
1 adet limon
HAZIRLANIŞI
Portakalları kabuklarıyla yıkayın, tavla zarı iriliğinde doğrayıp, bir tencereye koyun
Üzerine kabuğu ve zarlan soyulmuş greyfrut parçalarını, bir bardak greyfrut suyunu ve portakallan örtecek kadar su koyun
Portakal kabukları yumuşayıncaya dek orta ateşte pişirin
1-2 iki saat kadar dinlenmeye bırakıp, tencereye boşaltın
Portakallın suyu kadar kadar toz şeker ölçüp üzerine ilave edin ve orta ateşte yavaş yavaş kaynatın
Kaynamaya başladıktan onbeş dakika sonra limon suyunu katın
Arada bir köpükleri alın, onbeş-yirmi dakika daha kaynatın
Limon tuzu, yanm kahve fincanı su ile eritip reçele ilave edin
Reçelin hazır olup olmadığını anlamak için, bir kesme şekerin üzerine bir damla damlatın, eğer damla şekerin üzerine yayılmazsa hazır, yayılırsa henüz hazır değil demektir
Ateşten alıp soğuttuktan kavanozlara koyup saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul