Konu
:
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri
10-15-2012
#
20
Prof. Dr. Sinsi
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri
ŞEFTALI MARMELATı
MALZEMELER
5 kg Şeftali
3
5 kg toz şeker
HAZIRLANIŞI
Şeftalileri yıkayın, çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün
Bir sıra şeker, bir sıra şeftali olacak şekilde tüm malzemeyi tencereye koyun ve bu şekilde on, oniki saat kadar bekletin
Sonra tencereyi ateşe oturtun ve tahta bir kaşık yardımıyla şeftalileri haif ezerek karıştırarak bir süre pişirin
Şeftaliler iyice ezidiklerinde tenceredekileri süzgeçten geçirip, süzülmüş ezmeyi yeniden tencereye boşaltın
Suyunu çekip marmelat kıvamını buluncaya dek kaynatın
Kıvamını bulduğunda tencereyi ateşten alıp, soğumaya terk edin
Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yedede muhafaza edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul