Yalnız Mesajı Göster

Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri

Eski 10-15-2012   #27
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri




VİŞNE MARMELATI

MALZEMELER

5 kg şeker

2 su bardağı su

5 kg olgun vişne

HAZIRLANIŞI

Vişneleri bol suda iyice yıkayıp, sapları ile birlikte tencereye koyun, tencereye iki su bardağı su ilave edip, kapağını kapattıktan sonra ateşe oturtun Vişneler saldıkları suyu tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın Vişneleri tahta bir kaşık yardımıyla ezip süzgeçten geçirin, şeker katın ve tekrar ateşe oturtun Karıştırarak, marmelat koyuluğuna gelinceye dek kaynatın Marmelat kıvamına geldiğinde tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın Vişne marmelatı ılındığında kavanozlara boşaltın Marmelat soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde saklayın






Alıntı Yaparak Cevapla