Yalnız Mesajı Göster

Kolay Balkabağı Tatlısı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Balkabağı Tatlısı Tarifi




Kolay Balkabağı Tatlısı Tarifi

Malzemeler

25 Kilo balkabağı

3 Su bardağı tozşeker

1 Su bardağı pekmez

1 Su ardağı dövülmüş ceviz içi

200 gr kaymak

Hazırlanışı

Kabağın çekirdeklerini ve liflerini temizleyip, dilimlere ayırın

Dış kabuğunu fazla derin olmamak kaydıyla kesip, atın

Kabak dilimlerini 4 santim uzunluğunda doğrayın

Tatlıyı pişireceğiniz tencereye bir kat kabak sıralayın ve üzerine şeker serpin

Bir kat daha kabak sıralayın ve yine şeker serpin

Bu şekilde tüm kabağı tencereye dizin

Kabakları bu şekilde 1 gece veya 7-8 saat kadar serin bir yerde bekletin

Bu süre sonunda kabak tenceresini kısık ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin

Daha sonra 5 dakika kadar ağzını açıp, yüksek ateşte kaynatarak suyunu iyice çektirin

Sonra üzerine pekmezi gezdirin

Kapağını tekrar kapatıp, 4-5 dakika daha pişirin

Ateşten alıp, soğutun

Soğuyan kabağı servis tabağına alın

üzerine iri dövülmüş ceviz serpin

Kaymakla birlikte servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla