Konu
:
Kolay Balkabağı Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Balkabağı Tatlısı Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Balkabağı Tatlısı Tarifi
Kolay Balkabağı Tatlısı Tarifi
Malzemeler
2
5 Kilo balkabağı
3 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı pekmez
1 Su ardağı dövülmüş ceviz içi
200 gr kaymak
Hazırlanışı
Kabağın çekirdeklerini ve liflerini temizleyip, dilimlere ayırın
Dış kabuğunu fazla derin olmamak kaydıyla kesip, atın
Kabak dilimlerini 4 santim uzunluğunda doğrayın
Tatlıyı pişireceğiniz tencereye bir kat kabak sıralayın ve üzerine şeker serpin
Bir kat daha kabak sıralayın ve yine şeker serpin
Bu şekilde tüm kabağı tencereye dizin
Kabakları bu şekilde 1 gece veya 7-8 saat kadar serin bir yerde bekletin
Bu süre sonunda kabak tenceresini kısık ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin
Daha sonra 5 dakika kadar ağzını açıp, yüksek ateşte kaynatarak suyunu iyice çektirin
Sonra üzerine pekmezi gezdirin
Kapağını tekrar kapatıp, 4-5 dakika daha pişirin
Ateşten alıp, soğutun
Soğuyan kabağı servis tabağına alın
üzerine iri dövülmüş ceviz serpin
Kaymakla birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul