Konu
:
Ramazan In Gülü, Güllaç Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ramazan İn Gülü, Güllaç Tatlı Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ramazan İn Gülü, Güllaç Tatlı Tarifi
Öncelikle iyi bir gullac yapabilmek mutlaka taze, gunluk ve kaliteli sut kullanilmasi gerekiyor
*Güllac yufkasinin usta ellerle açılmasi cok onemli
Cünkü iyi bir güllaç için yufkalar kesinlikle ince kenarli olmali
Kalin kenarli gullac yufkasi agiza hic hos gelmez
*Yufkalarin serilecegi tepsi kuru ve cok temiz olmali
Gerekli Malzemeler :
Çok ince acilmis gullac yufkasi
3 kilo sut
750 gr toz seker
250 gr rendelenmis ceviz ici
250 gr hindistan cevizi
500 gr pudra sekeri
100 gr cekilmis antep fistik ici
Süsleme icin kiraz ve arzuya göre gül suyu
Yapilişi:
Süt iyice kaynatilir ve seker koyularak iyice karistirilir
Sut el yakar yakmaz hale gelince gullac yufkalari genisliginde bir tepside serme islemine baslanir
Yufkalar tepsiye tek teke serilerek aralari bol sutle beslenir
3-4 yaprak yufka attiktan sonra hindistan cevizi, pudra sekeri, hindistan cevizi, cekilmis fistik ici, file findikla uzerine bolca serpilir
Uzerine tekrar bol sut yedirilen 3-4 yufka serilir
Susleme yapilarak servise hazirlanir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul