Yalnız Mesajı Göster

Vişneli Pirinç Tatlısı Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Pirinç Tatlısı Nasıl Yapılır




Vişneli Pirinç Tatlısı nasıl yapılır Vişneli Pirinç Tatlısı tarifi

Malzemeler :

1 su bardağı pirinç

35 su bardağı süt

250 ml krema

1 tutam tuz

1 paket vanilya

Yarım su bardağı tozşeker

Sos için :

1 tatlı kaşığı nişasta

1 su bardağı su

250 gr çekirdeksiz vişne

3 çorba kaşığı tozşeker

Tarif :

1 Su bardağı pirinci iyice yıkayınız

Suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletiniz

Tencereye sütü, kremayı, 1 tutam tuzu, vanilyayı ve yarım su bardağı tozşekeri aktarınız

Kısık ateşte koyulaşana kadar arasıra karıştırarak pişiriniz

Sonra; kremalı pirinci kaselere doldurunuz

Sos için nişastayı 1 su bardağı suda eritiniz

Küçük boy bir tencereye aktarınız

Süslemek için vişneden bir miktar ayırınız

3 Çorba kaşığı şekeri ve 250 gr çekirdeksiz vişneyi ilave ediniz

Sos kıvamına gelene kadar pişiriniz

Kaselerdeki tatlının üzerine sostan gezdiriniz

Oda sıcaklığında ılınmasını bekleyiniz

Bir süre buzdolabında soğuttuktunuz

Üzerini vişne taneleri ile süsledikten sonra servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla