Konu
:
Balkabağı Tatlısı Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Balkabağı Tatlısı Tatlı Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabağı Tatlısı Tatlı Tarifi
MALZEMELER
2 kilo balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI
Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun
Çekirdeklerini çıkarın
Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin
Kabakların üstüne toz şekeri serpin
Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur
Bir bardak su yeterlidir
Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine, parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin
Altını kapatıp ateşten çekin
Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz
AFIYET OLSUN!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul