Konu
:
Çilekli Tart Tarifi Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Tart Tarifi Tatlı Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Tart Tarifi Tatlı Tarifi
Malzemeler;
Hamuru;
# 1 1/4 bardak un
# 1/2 bardak tereyağı (küp küp doğranmış)
# 1/3 bardak şeker
# 1/4 çay kaşığı tuz
Kreması;
# 1/5 bardak süt
# 1 kahve fincanı un
# 1 kahve fincanı şeker
# 1/2 paket krem şanti
Orijinal Krema;
# 227 gr
krem peynir (az yağlı)
# 1/4 bardak şeker
# Eğer isterseniz çilekler için 1/4 bardak çekirdeksiz jelatin
Ve Çilek
Hazırlanışı;
1
Un, tuz, şeker ve tereyağını mutfak robotuna koyun ve nemli kırıntımsı bir hale gelene kadar robotta yoğurun (yaklaşık 1 dakika)
2
Hamuru alıp 20cm'lik kelepçeli bir kalıba düzgünce yayın
Kenarlarını 1,5 cm civarında yükseltin
Hamurun yüzeyinin dümdüz olmasına dikkat edin
3
Yaklaşık 15 dakika buzlukta dondurun
4
Donduktan sonra buzluktan çıkarıp bir çatalla hamurun kenarları hariç her yerine iğne ucu büyüklüğünde delikler açın
5
200 derece ısıtılmış fırına verin
Arada bir takip edin eğer kabarmaya başlarsa bir kaşığın tersiyle hafifçe düzleştirin
6
Çok az kızardıktan sonra fırından çıkartın
Benimki gibi olmasın daha beyaz olmasını tavsiye ediyorum
Tarife göre 200 derece fırında 25 veya 30 dakika pişirin
Kreması;
7
Krem şanti dışındaki bütün malzemeyi bir tavaya koyup muhallebi gibi pişirin
8
Pişen muhallebiyle beraber toz krem şantiyi iyice çırpın
İsterseniz labne peynir koyabilirsiniz
Orijinal Kreması;
9
Peynir ve şekeri pürüzsüz hale gelene kadar iyice çırpın
Tarta dökün
10
Jelatin kullanacaksanız; jelatini eritin, bir fırçayla çileklere sürün
11
Kremasını tartın içine dökün
Düzleştirin
Bir saat buzdolabında bekletin
12
Çileklerini dizip altı saat daha buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz (Çileklerini dizmeye kenarlardan başlayın böylece kremanın taşmasını önlemiş olursunuz)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul