Yalnız Mesajı Göster

Çilekli Tart Tarifi Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Tart Tarifi Tatlı Tarifi








Malzemeler;

Hamuru;

# 1 1/4 bardak un
# 1/2 bardak tereyağı (küp küp doğranmış)
# 1/3 bardak şeker
# 1/4 çay kaşığı tuz

Kreması;

# 1/5 bardak süt
# 1 kahve fincanı un
# 1 kahve fincanı şeker
# 1/2 paket krem şanti

Orijinal Krema;
# 227 gr krem peynir (az yağlı)
# 1/4 bardak şeker
# Eğer isterseniz çilekler için 1/4 bardak çekirdeksiz jelatin

Ve Çilek

Hazırlanışı;

1 Un, tuz, şeker ve tereyağını mutfak robotuna koyun ve nemli kırıntımsı bir hale gelene kadar robotta yoğurun (yaklaşık 1 dakika)
2 Hamuru alıp 20cm'lik kelepçeli bir kalıba düzgünce yayın Kenarlarını 1,5 cm civarında yükseltin Hamurun yüzeyinin dümdüz olmasına dikkat edin
3 Yaklaşık 15 dakika buzlukta dondurun
4 Donduktan sonra buzluktan çıkarıp bir çatalla hamurun kenarları hariç her yerine iğne ucu büyüklüğünde delikler açın
5 200 derece ısıtılmış fırına verin Arada bir takip edin eğer kabarmaya başlarsa bir kaşığın tersiyle hafifçe düzleştirin
6 Çok az kızardıktan sonra fırından çıkartın Benimki gibi olmasın daha beyaz olmasını tavsiye ediyorum Tarife göre 200 derece fırında 25 veya 30 dakika pişirin

Kreması;

7 Krem şanti dışındaki bütün malzemeyi bir tavaya koyup muhallebi gibi pişirin
8 Pişen muhallebiyle beraber toz krem şantiyi iyice çırpın İsterseniz labne peynir koyabilirsiniz

Orijinal Kreması;

9 Peynir ve şekeri pürüzsüz hale gelene kadar iyice çırpın Tarta dökün
10 Jelatin kullanacaksanız; jelatini eritin, bir fırçayla çileklere sürün

11 Kremasını tartın içine dökün Düzleştirin Bir saat buzdolabında bekletin
12 Çileklerini dizip altı saat daha buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz (Çileklerini dizmeye kenarlardan başlayın böylece kremanın taşmasını önlemiş olursunuz)








Alıntı Yaparak Cevapla