Yalnız Mesajı Göster

Çilekli Tart Tarifi Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Tart Tarifi Tatlı Tarifi




İKOLATALI EKLER Malzemeler

3 adet yumurta

1 bardak su

100 gr margarin

1 su bardağı un

1 çorba kaşığı toz şeker

1 tutam tuz

KREMASI İÇİN

2 adet yumurta

Yarım su bardağı toz şeker

1 çay bardağı un

15 su bardağı süt

1 çay kaşığı vanilya

Yarım limon kabuğu rendesi

1 çorba kaşığı kakao

ÜZERİ İÇİN

100 gr bitter çikolata

1 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı süt

ÇİKOLATALI EKLER TARİFİ

Ele yapışacak kıvamdaki hamuru, geniş uç takılı krema torbasına doldurarak, az yağlı fırın tepsisine uzun şeritler halinde sıkın ya da kaşık yardımıyla şekillendirin Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pembeleşinceye kadar pişirin Fırını kapatın ve 30-40 dakika kapağını açmadan hamuru dinlendirin Su ve yağı bir tencerede ateşe koyarak şeker ve tuzu ilave ederek kaynatın Kaynamaya başlayınca unu ekleyip, 5-10 dakika pişirip, ateşten alın Hamur ılınınca yumurtaları teker, teker kırın ve karıştırın Kreması için; bir tenceye süt hariç tüm krema malzemesini koyup, karıştırın Sütü azar ilave ederek pişirin Fırından çıkardığınız eklerleri enlemesine keserek, kremayla doldurun Bitter çikolatayı benmari usulü eritin Parlaklık için margarin ekleyip, pastanın üzerine dökün Soğuduktan sonra servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla