10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Lezzetli Aşure Tarifi
Kolay Lezzetli Aşure Tarifi
Malzemeler
1 Su bardağı dövme
10 Su bardağı su
1 Su bardağı nohut
1 Su bardağı kuru fasulye
1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı bakla
1 Su bardağı kuru üzüm
2 Su bardağı tozşeker
5 Adet çekirdekleri çıkarılıp, doğranmış hurma
1 Tatlı kaşığı nişasta
1 Su bardağı gül suyu
Üzerine :
Yarımşar su bardağı fındık
Yarımşar su bardağı dolmalık fıstık
Yarımşar su bardağı ceviz
Yarımşar su bardağı badem
Yarımşar su bardağı kuş üzümü
Yarımşar su bardağı bir miktar nar
Hazırlanışı
Öncelikle dövmeyi ayıklayıp, yıkayın
Akşamdan bol suyla bir kez kaynatıp, sabaha kadar bekletin
Nohut, fasulye ve baklayı da akşamdn ıslatıp, süzün
Yeniden su koyarak sabaha kadar bekletin
Pirinci ayıklayıp, kaseye koyun
Su ilave edip, sabaha kadar bekletin
Sabah nohut, fasulye ve baklayı süzüp, yeniden su koyarak yumuşayıncaya kadar ayrı ayrı tencerelerde haşlayın ve kabuklarını soyun
Pirinci yıkayıp, süzün
Dövmeyi kendi suyuyla (suyunu çekmişse 10 su bardağı suya tamamlayın) ateşe koyup, yumuşayıncaya kadar haşlayın
Pirinci, şekeri, üzümü ve hurmayı ilave edin
Bir defa kaynayınca nohut, fasulye ve baklayı ekleyin
Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin
Nişastayı su ile ezip, bu karışıma ilave edin
Bir taşım daha kaynayınca gülsuyunu ekleyip, ocaktan alın
Kaselere pay edin
Soğuyunca üzerini fındık, ceviz, dolmalık fıstık, badem, kuş üzümü ve bir miktar nar ile süsleyip servis yapın
|
|
|