Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Pirinç Soslu Karamelli Dondurma Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Pirinç Soslu Karamelli Dondurma Tatlı Tarifi




BEYAZ ÇİKOLATALI TARTOLET MALZEMELER:

2 su bardağı un

2 çorba kaşığı pudra şekeri 125 gr tereyağı

1 adet yumurta sarısı

3 çorba kaşığı su

KREMASI İÇİN

250 gr taze labne peyniri

Yarım su bardağı pudra şekeri

125 gr siyah çikolata 1 adet yumurta Yarım bardak çekilmiş toz badem

ÜZERİ İÇİN

100 gr beyaz çikolata

TARİFİ:Hamuru bir merdane yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın bardak ile veya bisküvi kalıbıyla kesip, tartolet kalıplarının içlerine yerleştirin Fırını 180 °C ısıtın Tartolet kalıbını yağlayın Hamuru için bütün malzemeyi bir kapta karışararak, yoğurun veya mikserde karış arın Buzdolabında 15 dakika dinlendirin Siyah çikolatayı sıcak su üzerinde benmari usulü ile eritin Oval bir kapta diğer malzeme ile karıştırın Karışımı tartolederin içlerine doldurun Fınnda tartoletler alttan kızanncaya kadar pişirin

SERVİS

Beyaz renkli çikolatayı benmari usulü eritip, krema şırıngasına doldurun Soğutmadan, tartoletlerinizin üzerine ince şeritler halinde sıkarak servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla