Konu
:
Sütlü Pirinç Soslu Karamelli Dondurma Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Pirinç Soslu Karamelli Dondurma Tatlı Tarifi
10-15-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Pirinç Soslu Karamelli Dondurma Tatlı Tarifi
BEYAZ ÇİKOLATALI TARTOLET MALZEMELER:
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı pudra şekeri 125 gr tereyağı
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı su
KREMASI İÇİN
250 gr taze labne peyniri
Yarım su bardağı pudra şekeri
125 gr siyah çikolata 1 adet yumurta Yarım bardak çekilmiş toz badem
ÜZERİ İÇİN
100 gr beyaz çikolata
TARİFİ:Hamuru bir merdane yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın
bardak ile veya bisküvi kalıbıyla kesip, tartolet kalıplarının içlerine yerleştirin
Fırını 180 °C ısıtın
Tartolet kalıbını yağlayın
Hamuru için bütün malzemeyi bir kapta karışararak, yoğurun veya mikserde karış arın
Buzdolabında 15 dakika dinlendirin
Siyah çikolatayı sıcak su üzerinde benmari usulü ile eritin
Oval bir kapta diğer malzeme ile karıştırın
Karışımı tartolederin içlerine doldurun
Fınnda tartoletler alttan kızanncaya kadar pişirin
SERVİS
Beyaz renkli çikolatayı benmari usulü eritip, krema şırıngasına doldurun
Soğutmadan, tartoletlerinizin üzerine ince şeritler halinde sıkarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul