Konu
:
Muzlu Rulo Pasta Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Muzlu Rulo Pasta Tatlı Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muzlu Rulo Pasta Tatlı Tarifi
Muzlu Rulo Pasta Tatlı Tarifi
Malzemeler
Pandispanya malzemesi:
• 4 adet yumurta
• 4 yemek kaşığı un
• 5 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket kabartma tozu
Krema malzemesi:
• 1 kg süt
• 2 yumurta
• 4 yemek kaşığı un
• 6 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı tereyağ (arzuya göre)
• 2 adet iri muz
Tarif
Önce pandispanyayı hazırlayalım
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayıralım, aklarını 5 kaşık şekerle kar haline getirelim
Sarılarınıda mikserin düşük ayarıyla çırpalım
Ayrı bir kapta unu kabartma tozuyla karıştıralım
Yumurta aklarını çırpılmış sarılarını ve unu karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayalım
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakikada pişirelim
Daha sonra sıcakken yağlı kağıtla birlikte rulo yapalım
Bir yandan da krema için süt yumurta, un ve şekeri karıştırıp kremayı hazırlayalım
Ateşten alıp sağuyana kadar sürekli karıştıralım
Soğumuş pandispanyayı açıp içine kremayı sürelim ve artan kremayı da üzerine sürelim
Muzları uzunlamasına koyup tekrar rulo yapıp buzluğa koyalım
1 saat sonra çıkarıp normal dolaba 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım
(Bir iki gün önceden yapılırsa daha güzel oluyor
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul