Yalnız Mesajı Göster

Muzlu Rulo Pasta Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Rulo Pasta Tatlı Tarifi




Muzlu Rulo Pasta Tatlı Tarifi

Malzemeler
Pandispanya malzemesi:
• 4 adet yumurta
• 4 yemek kaşığı un
• 5 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket kabartma tozu

Krema malzemesi:
• 1 kg süt
• 2 yumurta
• 4 yemek kaşığı un
• 6 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı tereyağ (arzuya göre)
• 2 adet iri muz

Tarif

Önce pandispanyayı hazırlayalım Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayıralım, aklarını 5 kaşık şekerle kar haline getirelim

Sarılarınıda mikserin düşük ayarıyla çırpalım Ayrı bir kapta unu kabartma tozuyla karıştıralım Yumurta aklarını çırpılmış sarılarını ve unu karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayalım

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakikada pişirelim

Daha sonra sıcakken yağlı kağıtla birlikte rulo yapalım

Bir yandan da krema için süt yumurta, un ve şekeri karıştırıp kremayı hazırlayalım Ateşten alıp sağuyana kadar sürekli karıştıralım

Soğumuş pandispanyayı açıp içine kremayı sürelim ve artan kremayı da üzerine sürelim Muzları uzunlamasına koyup tekrar rulo yapıp buzluğa koyalım

1 saat sonra çıkarıp normal dolaba 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım(Bir iki gün önceden yapılırsa daha güzel oluyor)


Alıntı Yaparak Cevapla