Konu
:
Şekerpare Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şekerpare Tatlı Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şekerpare Tatlı Tarifi
Kullanılan malzemeler :
Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
kolay
Kaç Kişilik
30 tane
şekerpare için:
1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
üzerlerine:[*]
fındık içi
Tarifin Hazırlanışı
Şekerparelerin hazırlanması:
1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin
(unu her zamanki gibi azar azar ekleyin
)
Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin
Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin
Önceden ısıtılmış fırında pişirin
180 derece 20-25 dakika şekerparelere bakıp bir 5 dakika daha frında bekletebilirsiniz
Şerbetin hazırlanması:
3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın
Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın
Ateşten alıp ılıtın
Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin
3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin
[*]
Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul