Konu
:
Şekerpare Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şekerpare Tatlı Tarifi
10-15-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Şekerpare Tatlı Tarifi
Şekerpare
3
yumurta
2/3 su bardağı sıvıyağ
2/3 su bardağı pudra şekeri
1 Su bardağı ince dövülmüş
fındık
/
fıstık
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
Şerbet İçin;
5 Su bardağı şeker
6 Su bardağı su
Limon suyu
Hamur için olan malzemeleri 1
yumurta
nın sarısını ayırarak yoğurun
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin
Daha sonra hamurdan
ceviz
den büyük parçalar koparın
Elinizde yuvarlayın, daha sonra yassı mekik şeklini verip çok az yağlanmış tepsiye dizin
Daha sonra üzerine ayırdığımız
yumurta
sarısını sürüp çatalla her tatlının üzerini boydan boya çizin
Önceden ısınmış 190 derece fırında pişirin
Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın
Altını kapamaya yakın
limon
suyunu ekleyin
Bir taşım daha kaynatıp altını kapamay aykın
limon
suyunu ekleyin
Bir taşım daha kaynatıp altını kapatın
Fırından çıkardığınız tatlıların üzerine hazırladığınız şerbete dökün
(Tatlı da şerbette sıcak olacak) Çekince servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul