Yalnız Mesajı Göster

Kurabiyeler Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kurabiyeler Tatlı Tarifi




Beyaz Çikolatalı Kurabiye






Malzemeler:

3 kahve fincanı pudra şekeri (yaklaşık 200 gr)
250 gr - 1 paket- tereyağı ya da margarin (100 gr eritilmiş, 150 gr oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 kahve fincanı hindistan cevizi
1 paket (80 gr) beyaz çikolata
1 kahve fincanı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu






Yapılışı:

100 gr tereyağını kısık ateşte bir sos tenceresinde eritin (kaynamasın), ateşi kapatın ve kırılmış beyaz çikolataları sıcak yağın içine atın Eriyene kadar hızlıca karıştırıp ılınmaya bırakın

Un, kabartma tozu, vanilya, pudra şekeri ve hindistan cevizini hamur yoğuracağınız kaba alıp karıştırın Kalan 150 gr oda sıcaklığındaki tereyağını küçük parçalara ayırıp ilave edin Elinizle pütürlü bir kıvama gelene kadar “mıncıklayarak” yoğurun

Beyaz çikolatalı karışım ılınınca sütle birlikte hamur yoğurma kabına ekleyin ve elinize yapışmayan, oldukça yumuşak ve gevşek bir hamur elde edene kadar yoğurun Gerekirse 2-3 yemek kaşığı daha un ilave edebilirsiniz ama hamur elinize yapışmayan hale geldiğinde daha fazla un eklemeyin Hamura daha kolay şekil verebilmek için 15-20 dakika buzdolabında bekletin

Fırını 180 dereceye ayarlayın, hamuru buzdolabından çıkarıp merdaneyle çok fazla inceltmeden açarak kurabiye kalıplarıyla şekil verin Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdikten sonra beyaz kalacak şekilde 20 dakika kadar pişirin Kurabiyelerin kenarları pembeleşmeye başladığında ve altı kızardığında fırından alın Fırından çıkınca hafif yumuşak olan bu kurabiyeler soğudukça sertleşiyor Bu yüzden tepsiden almadan önce biraz ılınmasını bekleyin ya da bir spatula yardımıyla tepsiden alın

Bu ölçülerden yaklaşık 30 adet çıkıyor Çok kıtır bir kurabiye değil, hafif yumuşak ve çok lezzetli oluyor Daha kıtır bir kurabiye isterseniz üzeri biraz kızarana kadar pişirebilirsiniz

Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla