Yalnız Mesajı Göster

Kayısı Reçeli Tarifi Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Reçeli Tarifi Tatlı Tarifi






Malzemeler:
  • 1 kg kayısı
  • 1kg tozşeker
  • 2 su bsu
  • 1 limon suyu
  • 1 çay b badem veya kayısı çekirdeği

Hazirlanisi:

Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerinden ayırın Tencereye tozşeker ve suyu alıp şerbet gibi kaynatın İçine kayısıları ekleyin Kıvam alana kadar pişirin En son limon suyunu ve kayısı çekirdeklerini ekleyin Sıcak, sıcak kavanozlara doldurun
Ağzını kapatın Ekmeklere sürülebilir kıvamda nefis bir reçel oldu kayısı reçeli yapmanın tam zamanı



Alıntı Yaparak Cevapla