Yalnız Mesajı Göster

Ramazan Tatlısı - Sütlü Ramazan Lokması Nasıl Yapılır - Sütlü Ramazan Lokması Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Tatlısı - Sütlü Ramazan Lokması Nasıl Yapılır - Sütlü Ramazan Lokması Tarifi




Ramazan Tatlısı - Sütlü Ramazan Lokması nasıl yapılır - Sütlü Ramazan Lokması tarifi

Malzemeler
Yarım paket tereyağı veya margarin
2 bardaktan biraz eksik ince irmik
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 su bardağı ayçiçek yağı

Yemeğin Tarifi
Önce şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın Yarım paket yağı tencerede eritin İçine irmiği koyun, hafif ateşte kıvamı gelinceye kadar kavurun Üzerine soğuk olarak 2 bardak süt döküp karıştırın Çok hafif ateşte sütünü çekmesi için ağzı kapalı olarak bekletin Tekrar karıştırıp soğutun

4 adet yumurtayı teker teker kırarak yedirin Hamurdan küçük küçük parçalar alın Avuç içinde bu hamurları yuvarlayıp bir kaba dizin Tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın Yağını süzdürerek önceden hazırladığırız şerbetin içine atın



Alıntı Yaparak Cevapla