Konu
:
Ramazan Tatlısı - Sütlü Ramazan Lokması Nasıl Yapılır - Sütlü Ramazan Lokması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ramazan Tatlısı - Sütlü Ramazan Lokması Nasıl Yapılır - Sütlü Ramazan Lokması Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ramazan Tatlısı - Sütlü Ramazan Lokması Nasıl Yapılır - Sütlü Ramazan Lokması Tarifi
Ramazan Tatlısı - Sütlü Ramazan Lokması nasıl yapılır - Sütlü Ramazan Lokması tarifi
Malzemeler
Yarım paket tereyağı veya margarin
2 bardaktan biraz eksik ince irmik
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 su bardağı ayçiçek yağı
Yemeğin Tarifi
Önce şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın
Yarım paket yağı tencerede eritin
İçine irmiği koyun, hafif ateşte kıvamı gelinceye kadar kavurun
Üzerine soğuk olarak 2 bardak süt döküp karıştırın
Çok hafif ateşte sütünü çekmesi için ağzı kapalı olarak bekletin
Tekrar karıştırıp soğutun
4 adet yumurtayı teker teker kırarak yedirin
Hamurdan küçük küçük parçalar alın
Avuç içinde bu hamurları yuvarlayıp bir kaba dizin
Tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın
Yağını süzdürerek önceden hazırladığırız şerbetin içine atın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul