Yalnız Mesajı Göster

Şaraplı Armut Tatlısı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şaraplı Armut Tatlısı Tarifi




Şaraplı Armut Tatlısı Tarifi

Malzemeler

4 Adet yumurta

1 Su bardağı portakal suyu

1 Su bardağı kırmızı şarap

1 Su bardağı su

8 Adet sakarin

10 Adet dövülmüş kakule tohumu

Hazırlanışı

Armutların kabuklarını soyun

Isıya dayanıklı bir kaba dizin

Tüm malzemeyi karıştırıp, armutların üzerine dökün

5 Dakika ocakta kaynatın

Üzerini alimünyum folyo ile kapatın

200 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin

Armutları fırından alıp tabağa koyun

Üzerine sosundan ilave edip, servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla