Konu
:
Tatlılar Tarifi-Geleneksel Tel Kadayif Tarifi Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tatlılar Tarifi-Geleneksel Tel Kadayif Tarifi Tatlı Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tatlılar Tarifi-Geleneksel Tel Kadayif Tarifi Tatlı Tarifi
Tatlılar Tarifi-
GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ
500 gram tel kadayıf
6 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
2,5 su bardağı kalın çekilmiş ceviz içi
şerbeti için:
3,5 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla arada karıştırın
Şeker eriyip şerbet kaynayıncaya kadar pişirin
Kaynamaya başlayan şerbetin üzerine limon suyunu ekleyin
10 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alın
Soğuması için bir kenarda bekletin
Ceviz içlerini iri parçalar halinde çekin
Tereyağını bir tavada erittikten hemen sonra ocaktan alın
ılık hale gelene kadar bekletin
Taze (çiğ) tel kadayıfı derin bir kaba koyun
Kadayıfı elinizle çekiştirerek koparıp parçalayın
ılık haldeki erimiş tereyağını kadayıfın üzerine azar azar gezdirin
Bir taraftan da ellerinizle bastıra bastıra yoğurarak yağı kadayıflara yedirin
Kadayıfı iki eşit parçaya ayırın
Bu parçalardan birini yaklaşık 40 cm çapında bir fırın tepsisine koyun
Üzerine yine bastırarak kadayıfı tepsiye yayın
Çekilmiş ya da dövülmüş cevizleri kadayıfın üzerine serpiştirin
Kadayıfın ikinci parçasını da cevizlerin üzerine parçalayarak dağıtın
Elinizle bastırarak yerleştirin
Üzerini şekli düzgün ceviz parçalarıyla süsleyin
Kadayıfı 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar 45 dakika kadar pişirin
Sıcak sıcak fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin
Kadayıfın şerbeti çekmesi için en az 30 dakika bekletin
Dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul