Konu
:
Çikolatalı Yumuşak Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Yumuşak Tatlı Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Yumuşak Tatlı Tarifi
ÇİKOLATALI YUMUŞAK
Pasta Tarifleri
Malzemeler
250 GR BİTTER ÇİKOLATA (%70 KAKAOLU MONTIGNAC ÇİKOLATASI)
5 YUMURTA
1/2 BARDAK SÜT BİR TUTAM
YAPILIŞI
200 gram parçalanmış çikolataları 1/2 bardak süt ilavesi ile Ben Mari’de eritin
(Bir önceki tarifte olduğu gibi)
Yumurta aklarına bir tutam tuz serpip sıkı bir köpük olana dek çırpın
Sonra bu köpükten kaşık kaşık alarak ve el mikseri ile çırparak yumurta sarılarına yedirin
Bu karışımı Ben-Mari’deki çikolatalara ekleyin ve yine Ben Mari’de durmadan karıştırarak karışım koyulaşana dek pişirin (pişirme sırasında karışımın hacmi azalacak ve hamur kıvamında olacaktır)
Bu hamuru bir kek tenceresine veya tabağa 2 cm yüksekliğinde yayın ve ılınmaya bırakın
Bu sırada 50 gram çikolatayı 4-5 kaşık su katıp yine ben ma-ride eritin
İyice eriyince bunu önce yaydığınız hamurun üzerine dökün ve bir spatül yardımı ile her tarafına sürün
Bir saat buzdolabında tutun ve yanında çırpılmış krema ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul