Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı Yumuşak Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Yumuşak Tatlı Tarifi




ÇİKOLATALI YUMUŞAK

Pasta Tarifleri

Malzemeler
250 GR BİTTER ÇİKOLATA (%70 KAKAOLU MONTIGNAC ÇİKOLATASI)
5 YUMURTA
1/2 BARDAK SÜT BİR TUTAM
YAPILIŞI
200 gram parçalanmış çikolataları 1/2 bardak süt ilavesi ile Ben Mari’de eritin (Bir önceki tarifte olduğu gibi) Yumurta aklarına bir tutam tuz serpip sıkı bir köpük olana dek çırpın Sonra bu köpükten kaşık kaşık alarak ve el mikseri ile çırpa­rak yumurta sarılarına yedirin
Bu karışımı Ben-Mari’deki çikolatalara ekleyin ve yine Ben Mari’de durmadan karıştırarak karışım koyulaşana dek pişi­rin (pişirme sırasında karışımın hacmi azalacak ve hamur kı­vamında olacaktır)Bu hamuru bir kek tenceresine veya tabağa 2 cm yüksekliğin­de yayın ve ılınmaya bırakınBu sırada 50 gram çikolatayı 4-5 kaşık su katıp yine ben ma-ride eritin İyice eriyince bunu önce yaydığınız hamurun üze­rine dökün ve bir spatül yardımı ile her tarafına sürün Bir saat buzdolabında tutun ve yanında çırpılmış krema ile servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla