Yalnız Mesajı Göster

Çerkez Tatlısı Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çerkez Tatlısı Tatlı Tarifi




Malzemeler
1 Çorba kaşığı yaş maya
2 Adet yumurta
125 gr margarin
15 Çorba kaşığı yoğurt
2 Çorba kaşığı tozşeker
İçine :
3 Su bardağı dövülmüş ceviz
4 Çorba kaşığı un
1 Adet yumurta
Şerbeti için :
15 Kilo tozşeker
1 Litre su
Yarım limonun suyu
Kızartmak için : Sıvıyağ
Üzerine : Dövülmüş antepfıstığı

Hazırlanışı:
Yarım kilo un, 8 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı yaş maya, 2 adet yumurta, 125 gr margarin, 15 çorba kaşığı yoğurt ve 2 çorba kaşığı tozşekeri geniş bir kapta karıştırın
Malzemeler özleşene dek yoğurun
Başka bir kapta 3 su bardağı dövülmüş cevizi, 4 çorba kaşığı unu ve 1 adet yumurtayı karıştırıp iyice yoğurun
İlk yoğurduğunuz irmikli hamuru 3 adet yufka kalınlığında açın
Cevizli hamuru ise elinizde parmak kalınlığında olacak şekilde yuvarlayın
Bu hamuru irmikli yufkanın içine yerleştirin
İrmikli yufkanın ucundan tutarak sigara böreği şeklinde sarın
İstediğiniz büyüklükte parçalar kesin
Kızgın sıvıyağda pembeleşene dek kızartın
Şerbet için 15 kilo şekeri ve 1 litre suyu kaynatın
Ateşten indirmeye yakın yarım limon suyunu ilave edin
Soğuttuğunuz şerbetin içine kızarttığınız hamurları atın
Yarım saat şerbetin içinde bekletin
Sonra geniş bir tepsiye dizin
Üzerine dövülmüş antepfıstığı serpin ve servis yapın
__________________

alıntıdır


Alıntı Yaparak Cevapla