Yalnız Mesajı Göster

Muzlu Damla Sakızlı Güllaç Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Damla Sakızlı Güllaç Tarifi




Muzlu Damla Sakızlı Güllaç

Malzemeler :

* 1 litre süt

* 1 su btoz şeker

* 2 çorba kun

* 2 çorba knişasta

* 1 yumurta sarısı

* damla sakızı

Güllaç için:

* 8 yaprak güllaç

* 5 su bsüt

* 1 su btoz şeker

Üzeri için:

* muz

* yeşil fıstık

* nar

Hazırlanışı :

ilk olarak tatlının muhallebisi hazırlanır Bunun için tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve damla sakızları konularak pişirilir ve soğumaya bırakılır Arada bir karıştırılarak soğuyup topaklanması önlenir Diğer taraftan 5 su b süt ve toz şeker hafif ılık olana kadar ısıtılır Güllaçların yarısı teker teker süt ile ıslatılarak tepsiye dizlir Arada üzerine süt serpilir Yarısı konulunca soğutulmuş muhallebi üzerine yayılır Daha sonra tekrar kalan güllaçlar ıslatılarak üzerine yerleştirilir Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak 4-5 saat bekletilir Muz, kivi, nar gibi meyvelerle servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla