Yalnız Mesajı Göster

Resimli Portakal Soslu Ayva Tatlısı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Resimli Portakal Soslu Ayva Tatlısı




Resimli Portakal Soslu Ayva Tatlısı

Malzemeler

1 kg ayva

25 su bardağı şeker

3 karanfil, 1 limon

300 gr kaymak, 4 elma

1 su bardağı su

portakal sos için

15 su bardağı portakal suyu

4 çorba kaşığı şeker

1 karanfil

1 çay kaşığı nişasta



Hazırlanışı

Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve içini temizleyin Ayva çekirdeklerini bir kenara ayırın Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin

Ayvaları tepsiye dizip içlerine elma rendesi doldurun Ayırdığınız ayva çekirdeklerini tepsinin içine atın Karanfil, şeker ve su ilave edip orta ateşte biraz kaynatın Daha sonra fırına yerleştirip pişirin

Soğumaya bırakın

Portakal sosunu hazırlamak için karanfil, portakal suyu ve şekeri kaynatın Kaynadıktan sonra nişasta ilave edip ateşten alın ve çırpma teli ile karıştırın

Servis tabağına portakal sosunu gezdirin Soğuttuğunuz ayva tatlısını sosun üzerine yerleştirip üzerine kaymak ilave ederek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla