Yalnız Mesajı Göster

Şeftali Reçeli Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftali Reçeli Tatlı Tarifi




Şeftali Reçeli

MALZEMELER
4 su bardağı su
15 kg toz şeker
1250 gr yarma şeftali
2 çorba kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye yeterli miktarda su koyun Şeftalileri ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın Kabukları soyduktan sonra tencereye atın Sonra tencerenin, kapağını kapatıp kuvvetli ateşe oturtun Su kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin ve ateşi biraz kısın Beş dakika kaynattıktan sonra limon suyunu tencereye boşaltın Koyu kıvamını buluncaya dek 15-20 dakika daha kaynatıp, tencereyi ateşten alın, soğumaya bırakın Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin



Alıntı Yaparak Cevapla