10-15-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşure Tarifi Ve Yapımı Tatlı Tarifi
aşure tarifi ve yapımı
Malzeme
- 15 bardak su
- 1/2 bardak nohut
- 1/2 bardak kuru fasulye
- 3 çorba kaşığı kuru üzüm
- 3 çorba kaşığı çam fıstığı
- 3 bardak şeker
- 3 incir
- 6 kayısı
Hazırlanışı
<!-- Tarif Baslangic -->Bir gece önceden buğday, nohut, fasulye ve kuru üzümü ayrı ayrı kaplarda ıslatın
Aşure yapılacağında, buğdayı 15 bardak suya koyup, ağır ateşte, iyice ezik ve yumuşak bir hal alana kadar 5 saat süreyle pişirin
Ayrı kaplarda nohut ve fasulyeyi de pişirin Buğday koyulaşınca, toz şeker, süzülmüş nohut ve fasulyeyi de ilave edin
Birkaç taşım kaynattıktan sonra, çam fıstığı, kuru üzüm, küçük doğranmış incir ve kayısıları katın Birkaç kez karıştırıp, ateşten alın
Servis kaselerine bölün Üzerine çekilmiş ceviz, badem, şam fıstığı, üzüm ve narla süsleyin
NOT: Aşuredeki buğdayın 5 saat ve iyice ezik şekilde pişirilmesinin nedeni; buğdayın içindeki nişastanın ortaya çıkması ve jölemsi yapının oluşması içindir Aksi takdirde yapı istenilen kıvamda olmadığı için arzu edilmeyen buğday kokusu açığa çıkacaktır
Afiyet olsun
aşure tarifi,aşure yapımı, aşure günü
|
|
|
|