Yalnız Mesajı Göster

İçli Tatlı Tarifi Resimli

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İçli Tatlı Tarifi Resimli




İçli Tatlı Tarifi Resimli

İçli Tatlı Tarifi
Resimli İçli Tatlı Tarifi

İçli Tatlı Tarifi Resimli
İçli Tatlı Tarifi
Resimli İçli Tatlı Tarifi



Malzemeler :
Yarım su bardağı süt
1 yumurta
200 gr oda sıcaklığında margarin
3,5 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 tutam tuz
İç malzemesi :
1,5 su bardağı ceviz içi veya fındık, bağdem
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti :
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu
Yapılışı :
Önce şerbetini kaynatın Kıvamı koyulaşmaya yüz tutunca limonu dökün 1-2 dakika sonra altını kapatın Soğumaya bırakın
Malzemeleri sırası ile koyarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin Hamuru 10 dakika dinlendirin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yassı yuvarlak bir şekilde açın Ortasına 1 tatlı kaşığı iç malzemesi koyun Ağzını kapatarak toplar halinde tepsiye dizin Tepsiyi yağlamanıza gerek yok
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin
Fırından çıkardıklarınızı küçük bir tepsiye alın Soğuyan şerbeti üzerine dökün Vakit vakit şerbeti içine iyi alması için ters ters çevirin
Bu şekilde tüm şerbeti çekesiye kadar üzeri kapatılmadan 2 saat kadar bekletilir
Üzerine hindistan cevizi dökülerek servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla